Vlooienbestrijding

Vlooien veroorzaken niet alleen jeuk, ze kunnen ook voor vervelende huidontstekingen zorgen. Er kan een bacteriële infectie ontstaan als gevolg van het bijten en likken van de hond of kat.

Daarnaast is de vlo een tussengastheer van de lintworm. Een hond of kat wordt met lintworm besmet door het opeten of oplikken van een vlo. Die vlo heeft lintwormlarven bij zich. De vlo gaat dood, maar de lintwormlarven ontwikkelen zich in de darm van het dier tot volwassen lintwormen.

Ook kan uw huisdier een vlooienallergie opbouwen. Dat is een allergische reactie op het speeksel van de vlo. Als de hond of kat eenmaal allergisch is, dan kan één beet van een vlo wekenlang blijven jeuken en daarnaast kunnen alle eerdere bijtplekken ook weer gaan opspelen. Het dier heeft voortdurend jeuk en een geïrriteerde, rode en ontstoken huid.

Daarom is het van belang om een goed vlooienbestrijdingsmiddel te gebruiken. In de apotheek van de kliniek hebben we hier verschillende producten voor. Laat u adviseren welk middel voor uw dier het meest geschikt is, wij helpen u er graag mee.

Zeker als er van een allergie sprake is, maar ook als de infectiedruk hoog is, zal het hele huis behandeld moeten worden met een goede omgevingsspray. Slechts 5% van de volwassen vlooien leeft op een dier, de rest verblijft in huis, wachtend op de volgende prooi. Een cocon kan tot 12 maanden overleven in huis, dankzij onze centrale verwarming. Dus de behandeling zal het hele jaar plaats moeten vinden. Overigens dient ook de auto niet vergeten te worden, wanneer het om vlooienbestrijding gaat bij honden die regelmatig in de auto vertoeven!

 

 

 

 

 

 

 

Vlooienbestrijding
is alleen zinvol
als deze bij
alle
in huis aanwezige dieren tegelijk plaatsvindt!