ACTIES

 

 

Gratis gebitscontrole; het hele jaar door

 

Gedurende de "Maand van het gebit" kon men bij ons terecht voor een gratis controle van het gebit. Er is toen gebleken dat er bij huisdiereigenaren behoefte is aan informatie over de preventie van gebitsproblemen bij hun dier. Daarom zetten wij deze –kosteloze- gebitscontroles voort! U moet er wel even een afspraak voor maken.

Eén van onze paraveterinairen zal het gebit bekijken en aangeven of uw huisdier een behandeling nodig heeft voor het verwijderen van tandplaque en tandsteen. U krijgt vrijblijvend advies over de maatregelen die u kunt nemen om het ontstaan van tandsteen, en daarmee toekomstige gebitsproblemen, zoveel mogelijk te voorkomen.

80% van de honden en katten ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Deze worden voornamelijk veroorzaakt door tandplaque en tandsteen. Het tandvlees gaat hierdoor ontsteken. Het dier krijgt een vieze adem en/of wil alleen nog maar blikvoer eten. Door in deze fase het gebit schoon te laten maken, kunt u voorkomen dat het tandvlees zich terugtrekt. Terugtrekkend tandvlees kan ertoe leiden dat gezonde tanden en kiezen los komen te zitten en uiteindelijk niet meer te behouden zijn.

Een bijkomend probleem waar uw dier mee te maken kan krijgen is dat bacteriën vanuit het ontstoken tandvlees elders in het lichaam ontstekingen kunnen veroorzaken. Daarbij gaat het vooral om ontstekingen van de hartkleppen, nieren en lever.

Het is daarom erg belangrijk om het gebit van uw hond of kat goed te verzorgen en regelmatig te (laten) controleren.

Meer info vindt u op de de pagina tandheelkunde.